Vienas iš mūsų geriausių sumuštinių yra šis vištienos pesto sumuštinis! Jame vaidina ant grotelių kepta vištienos krūtinėlė su žolelių bazilikų pesto, šviežia mocarela ir prinokusiais pomidorais, įtaisyta tarp dviejų traškios duonos riekelių.
Nieko nemėgstame labiau nei perkamą sumuštinį: o dar geriau – tokį, kurį labai paprasta sudėti. Taigi čia yra naujas mano ir Alekso mėgstamiausias: šis vištienos pesto sumuštinis!
Kodėl mums patinka šis receptas: Šis sammie šedevras sujungia mūsų mėgstamą sultingą ant grotelių keptą vištieną su ant grotelių kepta čiabatos duona, kūdikių rukola, minkštu šviežiu mocarelos sūriu ir sultingomis pomidorų griežinėliais. Geriausia dalis, žinoma, yra mūsų žolelių bazilikų pesto. Jūs žinote, kai įkišate dantis į puikų sumuštinį ir negalite sušukti „skanu“? Štai šis sumuštinis.
Patarimas: Norite vienu metu patiekti vegetarišką šio sumuštinio variantą? Ant grotelių keptą vištieną pakeiskite ant grotelių keptais portobello grybais arba ant grotelių keptais baklažanais.
Vištienos pesto sumuštinio ingredientai
Vištienos pesto sumuštinį galima gaminti įvairiais būdais: tiesiog derinkite bazilikų pesto su vištiena ant duonos įvairiais deriniais! Bet mums labiausiai patinka kaip Caprese sumuštinio variantas: su šviežia mocarela ir pomidoru, kad būtų optimizuotas spalvos, tekstūros ir skonio kontrastas. Geriausia, jei šį sumuštinį galite pasigaminti su naminiu bazilikų pesto, bet pirktas veikia žiupsneliu. Štai ingredientai, kurių jums prireiks:
- Vištienos krūtinėlės be kaulų: Ekologiškos vištienos, jei įmanoma, ieškokite kotletuose ar krūtinėlėse (ir prieš gamindami galite jas pabarstyti drugeliais).
- Prieskoniai ir alyvuogių aliejus: Česnako miltelių, svogūnų miltelių, rūkytos paprikos, druskos ir pipirų mišinys puikiai tinka vištienos kepimui.
- Ciabatta duona: Ciabatta yra itališkos duonos rūšis, kuri yra minkšta ir puikiai tinka sumuštiniams! Venkite prancūziško batono, kurį gali būti sunku įkąsti. Tinka bet kokia kita amatininkų duona: ypač gera focaccia.
- Kūdikių rukola: Arugula suteikia traškumo ir pipirų skonio. Ieškokite kūdikių rukolos (parduodamos dėžutėje ar maišelyje): standartinė rukola, parduodama kekėmis, yra per aštri.
- Pomidorų griežinėliai: Naudokite tik geriausius, sultingus sezono pomidorus.
- Bazilikų pesto: Naminis pesto yra raktas į skonį. Mūsų nuomone, geriausiai perkamas variantas yra šaldytuve šaldytas šviežias pesto, kurį rasite produkcijos skyriuje.
💡Kodėl verta pirkti ekologišką vištieną? Rekomenduojame pirkti ekologišką, nes tai aukštos kokybės mėsa, auginama tvariai be chemikalų. Ekologiški standartai reikalauja, kad viščiukai galėtų išeiti į lauką ir jiems negalima duoti antibiotikų ar augimo hormonų (laimingi viščiukai!).
Patarimai, kaip virti vištieną
Geriausiam vištienos pesto sumuštiniui naudojama ant grotelių kepta vištiena, kuri į skonį įlieja nenugalimų dūmų natų. Bet jei neturite grilio, galite kepti vištieną ir keptuvėje! Štai keletas pastabų:
- Pirmiausia nusausinkite vištieną. Drugelis vištiena tiesiog perpjaunama per pusę horizontaliai, todėl ji iškepa tolygiau ir gaunama sultingesnė, gerai pagardinta krūtinė.
- Norėdami gauti geriausius rezultatus, kepkite vištieną ant grotelių. Gaminkite mūsų ant grotelių keptą vištieną, kad gautumėte geriausią skonį. Tai apima 30 minučių marinavimo laiką ir 2–4 minutes kiekvienoje pusėje ant grotelių, įkaitintų iki stiprios ugnies.
- Arba apkepkite vištieną keptuvėje! Tą patį receptą galite padaryti keptuvėje! Peržiūrėkite vištienos kepimo mūsų vištienos makaronų salotose instrukcijas.
Naminis vs pirktas pesto
Šis vištienos pesto sumuštinis geriausiai atrodo ir skanus su naminiu bazilikų pesto. Bet, žinoma, tai ne visada įmanoma. Štai keli pesto patarimai:
- Naminis pesto turi geriausią skonį ir spalvą. Jei galite, pagaminkite bazilikų pesto partiją. Kiti variantai yra arugula pesto arba lapinių kopūstų pesto, kurių skonis yra šiek tiek aštresnis, arba net saulėje džiovintų pomidorų pesto.
- Arba išbandykite atšaldytą šviežią pesto, kurį rasite produktų skyriuje. Atlikdami skonio testus nustatėme, kad tokio tipo pesto skonis yra geresnis nei stiklainiuose. Jis dažnai parduodamas vamzdeliuose.
- Į stiklainius dengtų pesto ženklų skonis gali būti kartaus; apsvarstykite galimybę pridėti citrinos. Kiekvienas prekės ženklas turi skirtingą druskos ir rūgšties kiekį, o kai kurie skonis yra labai kartaus ir rūgštus. Įpylus šlakelį šviežių citrinos sulčių, galite pagerinti skonį.
Likučių saugojimas ir patarimai iš anksto
Šis vištienos pesto sumuštinis puikiai tinka bet kada – nuo maisto ruošimo iki iškylų iki lengvų vakarienių. Aleksas ir aš džiaugėmės, kad šis sumuštinis taip pat puikiai išsilaiko laikui bėgant! Tačiau čia yra keletas patarimų:
- Pomidoras ir mocarela gali padaryti duoną įmirkusią. Jei rukolą sluoksniuojate po mocarela, tai padės, kad šis ingredientas nesiliestų su duona. Jei galite, pjaustytą pomidorą įdėkite prieš pat patiekdami arba pomidorą padėkite tarp vištienos ir sūrio.
- Jei patiekiama per 2 valandas, šaldyti nereikia. Virta vištiena kambario temperatūroje gali stovėti iki 2 valandų.
- Kitu atveju iki patiekimo suvyniokite ir atšaldykite arba laikykite šaldytuve. Šaldytuve duona gali tapti kieta, todėl prieš patiekdami leiskite sumuštiniui sušilti iki kambario temperatūros.
Daugiau sumuštinių receptų
Šis vištienos pesto sumuštinis yra vienas iš mūsų mėgstamiausių vasaros vakarienės receptų! Jis tinka tiek pietums, tiek vakarienei, todėl yra labai universalus valgymui visą savaitę. Štai dar keli sumuštinių receptai, kurie jums gali patikti:
Dažnai užduodami klausimai
absoliučiai! Nors mocarela puikiai papildo pesto ir ant grotelių keptos vištienos skonį, galite ją pakeisti provolone, fontina ar net burrata, kad gautumėte kreminės tekstūros.
Rinkitės tokią duoną, kurioje tilptų sultinga vištiena ir pesto. Ciabatta, focaccia arba traški raugo duona yra geras pasirinkimas. Jei norite, taip pat galite išbandyti duoną be glitimo.
Būkite kūrybingi su savo priedais! Štai keletas idėjų:
Skrudintos raudonosios paprikos
Karamelizuoti svogūnai
Arugula arba špinatai
Supjaustytas avokadas
Balzaminis glajus
Spausdinti
apibūdinimas
Vienas iš mūsų geriausių sumuštinių yra šis vištienos pesto sumuštinis! Jame vaidina ant grotelių kepta vištienos krūtinėlė su žolelių bazilikų pesto, šviežia mocarela ir prinokusiais pomidorais, įtaisyta tarp dviejų traškios duonos riekelių.
- 2 be kaulų vištienos krūtinėlės be odos (apie 1 svarų, jei įmanoma, ekologiški), drugeliai arba kotletai
- ½ šaukšto alyvuogių aliejaus, o dar daugiau – varstymui
- ½ arbatinio šaukštelio česnako milteliai
- ½ arbatinio šaukštelio svogūnų milteliai
- ½ arbatinio šaukštelio rūkyta paprika
- 1 arbatinis šaukštelis košerinė druska
- Šviežiai malti juodieji pipirai
- 4 riekelės ciabatta duonos (arba focaccia duonos, ar kitos amatininkų stiliaus duonos)
- 1 puodelis kūdikis rukola
- 2 pomidorų griežinėliai
- 2 šaukštai šviežių bazilikų pesto
- 4 uncijos šviežios mocarelos, plonais griežinėliais
- Nusausinkite vištieną popieriniu rankšluosčiu. Jei dar ne drugelis, pužriškite ranką ant kiekvienos vištienos krūtinėlės viršaus. Aštriu peiliu atsargiai perpjaukite krūtinę horizontaliai, palikdami kraštą nepažeistą, kad ji galėtų atsiverti kaip knyga (ar drugelis!). Išskleiskite krūtinę kaip knygą, tada perpjaukite išilgai raukšlės, kad atskirtumėte dvi puses.
- Įdėkite vištieną į indą ir suberkite alyvuogių aliejų, česnako miltelius, svogūnų miltelius, rūkytą papriką, košerinę druską ir keletą maltų juodųjų pipirų. Maišykite rankomis, kol pasidarys tolygiai padengtas. Uždenkite ir marinuokite šaldytuve 30 minučių (arba iki 24 valandų).
- Įkaitinkite grilį iki stiprios ugnies (450–550 °F)*. Ant čiabatos duonos apšlakstykite šiek tiek alyvuogių aliejaus.
- Kepkite vištienos krūtinėlę ant grotelių, kol atsiras grotelių žymės ir ji atsilaisvins nuo grotelių, 2–4 minutes. Apverskite ir kepkite, kol centre nebebus rausvos spalvos, o vidinė temperatūra yra 165 °F, 2–4 minutes. Išimkite į lėkštę ir uždenkite folija. Palikite 5 minutes pailsėti, kad būtų maksimaliai sultingas.
- Kepkite čiabatą ant grotelių, kol lengvai apskrus, po 1–2 minutes kiekvienoje pusėje.
- Sudėkite rukolą į dubenį ir sumaišykite su nedideliu šlakeliu alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu košerinės druskos. Norėdami pagaminti sumuštinį, ant vienos duonos riekelės uždėkite rukolą, šviežią mocarelos sūrį, keptą vištieną, pesto ir pjaustytą pomidorą (pagardinkite 2 žiupsneliais druskos). Ant viršaus uždėkite likusią duonos riekę ir mėgaukitės.
Pastabos
*Vištieną taip pat galite kepti keptuvėje su alyvuogių aliejumi ant vidutinės ugnies 2–4 minutes iš kiekvienos pusės (marinavimo laiką praleiskite).
- Kategorija: Pagrindinis patiekalas
- Metodas: Kepta ant grotelių
- Virtuvė: Vištiena
Source link