Vištienos kofta kebabai (Artimųjų Rytų įkvėpti)

Ant grotelių keptų vištienos kefta kebabų lėkštė ant citrininių ryžių su humusu ir daržovėmis dubenyse aplink jį

Kepimo ant grotelių sezonas jau čia pat, o šiandien mes jums pristatome LENGVĄ, kvapnų jūsų kepimo ant grotelių priedą: kofta kebabus! Šiuose Artimųjų Rytų įkvėptuose kebabuose yra maltos vištienos, žolelių, prieskonių ir aromatinių medžiagų, išdėstytų ant iešmelių ir puikiai kepti ant grotelių.

Jie elegantiški, tačiau paprasti ir ypač skanūs patiekiami su citrininiais ryžiais, humusu, tahini padažu, tabbule, ant grotelių keptomis daržovėmis ir (arba) pita. Tiesiog 1 dubuo, 10 ingredientųir 25 minutes reikalingas! Gaminame kofta kebabus!

Malta vištiena, svogūnai, česnakai, džiūvėsėliai, prieskoniai, petražolės ir avokadų aliejus

Kas yra Kofta arba Kefta?

Kofta, taip pat rašoma kefta, kaftaarba kofte reiškia mėsos kukulių arba kotletų stiliaus patiekalus, pagamintus iš maltos mėsos, sumaišytos su prieskoniais ir kitais ingredientais. Jie gali būti formuojami į rutuliukus, paplotėlius ar cilindrus. Egzistuoja daugybė patiekalo variantų, ir juo mėgaujamasi regionuose nuo Vidurinių Rytų iki Šiaurės Afrikos, Pietų Azijos ir už jos ribų.

Manoma, kad pirmieji koftos receptai kilę iš ankstyvųjų arabų kulinarinių knygų ir buvo gaminami su ėriena. Toliau pateikiama mūsų įkvėpta vištienos versija, kuriai reikia tik kelių paprastų prieskonių, kurių skonis būtų panašus į tai, ką mėgavomės Artimųjų Rytų restoranuose.

Kaip pasigaminti vištienos kofta kebabus

Šį patiekalą pradedame sumaišydami maltą vištieną, žoleles, prieskonius, svogūną, česnaką ir džiūvėsėlius. Norėdami išlaikyti receptą paprastas ir prieinamas, pasilikome tik keletu pagrindinių prieskonių: kmynų, kalendrų, cinamono ir druskos. Juodieji pipirai ir kajenas yra neprivalomi ir prideda šiek tiek impulso!

Malta vištiena, duonos trupiniai, maltas svogūnas ir česnakas, prieskoniai ir kapotos petražolės

Sumaišę mišinį, kol prieskoniai tolygiai pasiskirstys, formuojame į cilindrus ir stumdome ant metaliniai iešmeliai. Bambukiniai iešmai taip pat veikia, tačiau jie yra linkę degti, todėl geriausia pamirkyti bambuką vandenyje, jei einate tuo keliu.

Vištienos koftos dėjimas aplink metalinį iešmelį

Kai visi kebabai bus suformuoti ir susukti į iešmelius, laikas kepti ant grotelių!

Lėkštė vištienos kofta kebabų prieš kepant ant grotelių

Kepimui galite naudoti lauko kepsninę arba ketaus kepsninę ant viryklės. Kepant ant grotelių išgaunamas geriausias skonis, jei tokio neturite, iš mišinio taip pat galite suformuoti paplotėlius ir kepti aliejumi pateptoje keptuvėje.

Vištienos kofta kebabai ant grilio keptuvės su grilio žymėmis vienoje jų pusėje

Tikimės, kad jums patiks šie kofta kebabai! Jie yra:

Elegantiška, bet paprasta
Subtiliai aštrus
patenkinti
Greita ir paprasta
Vidurio Rytų įkvėptas
IR TAIP universalus!

Ką patiekti su Kofta kebabais

Patiekimo galimybės yra neribotos! Mums ypač patinka šie kebabai su citrininiais ryžiais, humusu, tahini padažu, tabbouleh, ant grotelių keptomis daržovėmis ir (arba) pita. Jie taip pat būtų skanūs su harisos avinžirniais, kuskusu, dolmomis, falafeliais ir kitais Artimųjų Rytų patiekalais.

Daugiau kepimo ant grotelių receptų

Jei išbandysite šį receptą, praneškite mums! Palikite komentarą, įvertinkite ir nepamirškite pažymėti nuotraukos @minimalistbaker Instagram tinkle. Į sveikatą, draugai!

Vištienos kofta kebabai, supjaustyti šakute ant dubenėlio su citrininiais ryžiais

Paruošimo laikas 15 minučių

Virimo laikas 10 minučių

Bendras laikas 25 minučių

Porcijos 4 (dviejų kebabų porcijos)

Kursas Užkandis

Virtuvė Be kiaušinių, be glitimo (neprivaloma)

Tinka šaldikliui Nr

Ar laikosi? 2-3 dienas

Neleiskite ekranui užtemti

  • 1 lb malta vištiena (naudojome 93% liesos)
  • 1/4 puodelis smulkiai pjaustyto svogūno
  • 1/4 puodelis kapotų šviežių petražolių (arba iki pusės su šviežiomis mėtomis)
  • 2 gvazdikėliai česnako, smulkiai sumalto arba paspaustas
  • 1/4 puodelis duonos trupiniai (arba parduotuvėje pirktas // pagal poreikį be glitimo // tinka ir migdolų miltai)
  • 1 šaukštelis maltų kmynų
  • 3/4 šaukštelis maltos kalendros
  • 3/4 šaukštelis malto cinamono
  • 1/2 šaukštelis jūros druska
  • 1/4 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų (neprivaloma)
  • 1/4 šaukštelis žemės kajenas (neprivaloma)
  • Avokadų aliejus (arba purkšti // griliui patepti)
  • Jei naudojate bambukinius iešmelius, prieš naudodami pamirkykite vandenyje bent 30 minučių, kad jie nesudegtų ant grotelių. Mums labiau patinka metaliniai iešmai.

  • Į vidutinį dubenį suberkite maltą vištieną, susmulkintą svogūną ir petražoles, česnaką, džiūvėsėlius, kmynus, kalendras, cinamoną, druską, pipirus (nebūtina) ir kajeną (nebūtina). Rankomis (jei norite, su maisto ruošimo pirštinėmis) sumaišykite mišinį, kol prieskoniai tolygiai pasiskirstys. Palietę žalią mėsą, kruopščiai nusiplaukite rankas.

  • Įkaitinkite kepsninę arba lauko kepsninę iki vidutinio ir aukšto karščio. Lengvai apipurkškite grilio keptuvę arba lengvai patepkite groteles avokadų aliejumi.

  • Paimkite ~ 1/4 puodelio vištienos mišinio ir suformuokite rąstą. Įspauskite iešmelį per centrą ir suformuokite maždaug 5 colių ilgio ir 1 colio storio. Pakartokite su likusiu vištienos mišiniu. Receptas kaip parašyta turėtų gauti ~8 iešmelius.

  • Kai kepsninė įkaista, lengvai patepta metaline mentele (arba švariomis rankomis laikydami už mėsos, o ne už iešmo, kad ji nenuslystų) įdėkite tiek kebabų, kiek tilps jų neliečiant. Kepkite 3–4 minutes iš pirmosios pusės, tada švelniai apverskite metaline mentele arba žnyplėmis ir toliau kepkite 3–4 minutes arba tol, kol mėsos termometras, įkištas į centrą, pasieks vidinę 165 F (74 C) temperatūrą. Iškepę iešmeliai turi turėti tamsiai rudų grotelių žymių, susitraukti maždaug 25% ir nebebūti rausvos spalvos. Jei šonai neatrodo iškepę, jūsų iešmai gali būti storesni. Tokiu atveju turėtumėte apversti kiekvieną iš plonų kraštų 1–2 minutes, kad keptumėte, kol iškeps.

  • Mėgaukitės karštais kofta kebabais su citrininiais ryžiais, humusu, tahini padažu, tabbouleh, ant grotelių keptomis daržovėmis ir (arba) pita duona!
  • Geriausias šviežias. Likučius laikyti sandariame inde šaldytuve iki 2–3 dienų ir gerai pakaitinti ant viryklės keptuvėje ant silpnos vidutinės ugnies, kol sušils. Nevirtą mišinį taip pat galima sušaldyti į paplotėlius ir kepti tiesiai iš šaldyto keptuvėje ant vidutinės ugnies ~5-6 minutes iš vienos pusės.

*Jei neturite iešmelių, grotelių ar keptuvės, iš mišinio galite suformuoti paplotėlius ir kepti aliejumi pateptoje keptuvėje ant vidutinės ugnies ~4-5 minutes iš kiekvienos pusės arba kol vidurys pasieks. vidinė temperatūra 165 F (74 C).
* Informacija apie mitybą yra apytikslis įvertinimas, apskaičiuotas naudojant 1/2 šaukštelio avokadų aliejaus ir be papildomų ingredientų.

Patiekimas: 1 (dviejų kebabų) porcija Kalorijos: 228 Angliavandeniai: 10.2 g Baltymas: 22.2 g Riebalai: 11.5 g Sotieji riebalai: 2.9 g Polinesotieji riebalai: 2.2 g Mononesotieji riebalai: 5.5 g Trans-riebalų: 0,08 g Cholesterolis: 97 mg Natris: 426 mg Kalis: 759 mg Pluoštas: 1.6 g Cukrus: 1.3 g Vitaminas A: 66 TV Vitamino C: 6.7 mg Kalcis: 96 mg Geležis: 5.7 mg




Source link

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - VeidoskaitaTeniso treniruotės -