Štai įdomus klasikinio posūkio posūkis: paverskite jį nešiojamu apvalkalu! Tai vištienos Cezario įvyniojimas puikiai tinka pietų idėjoms ar lengvoms vakarienėms su pikantiška vištiena, traškiais romėnais ir kreminiu užpilu. Be to, galite pakeisti baltymų kiekį, kad atitiktų daugelį dietų!
Kodėl mums patinka šis receptas
Jūs, kaip du kulinarinių knygų autoriai, manote, kad mūsų skonis yra nuostabus. Bet au contraire – mes tiesiog mėgstame gerą maistą! Tai reiškia viską nuo vištienos Cezario salotų iki 3 žvaigždučių Michelin restorano. Nuolat ieškome pietų receptų ir lengvų vakarienės idėjų, o tai patraukė mūsų vaizduotę.
Šis vištienos Cezario įvyniojimas yra labai smagus, nes paimamos klasikinės Cezario salotos ir įdaromos pita su traškiomis daržovėmis ir skrebučiais. Žvaigždė čia yra naminė kepta vištiena, kurios skonis neįtikėtinas su pikantiškais prieskoniais ir parmezano sūriu. Mums patinka gaminti mėgstamą Cezario užpilą, kai turime laiko, tačiau jį galima pritaikyti naudoti su įsigyta vištiena ar padažu, be to, jis veikia su įvairiais baltymais, tokiais kaip avinžirniai, tofu ir lašiša!
Vištienos Cezario įvyniojimo sudedamųjų dalių pastabos
Šis vištienos Cezario įvyniojimas yra paprastas. Su įsigyta vištiena ir padažu pasieksite greičiau, o su naminiu – skanesnis. Galite keisti komponentus pagal tai, kiek laiko turite pasiruošti!
- Vištienos krūtinėlė (arba kotletai): Pirkite vištienos krūtinėlę be kaulų, ekologišką, jei įmanoma. Jei vištiena neparduodama kotletuose, prieš kepdami viščiuką pabarstykite drugeliu. Taip pat galite naudoti pirktą virtą vištieną.
- Prieskoniai: Vištienai pagardinti naudokite česnako miltelius, svogūnų miltelius, rūkytą papriką, tarkuotą parmezano sūrį. Jei norite, pakeiskite įprastą papriką arba atsisakykite parmezano sūrio, tačiau jie abu suteikia skoniui šiek tiek pikantiško atspalvio.
- Skrebučiai: Mums patinka naudoti įsigytus skrebučius Cezario įvyniojimui, kad paruošimas būtų greitesnis!
- Romėnų širdys: Romėnų salotos yra klasikinės Cezario salotų žaliosios lapinės: jos traškios ir saldus skonis daro įvyniojimą.
- Pomidorai: Mums patinka pridėti vyšninių pomidorų, kad gautume dar vieną skonį ir šiek tiek spalvos įvynioklio viduje.
- Cezario padažas: Mūsų naminio Cezario padažo receptas yra naujo lygio. Jums reikės majonezo, graikiško jogurto (nebūtina), česnako, parmezano sūrio, citrinos sulčių, Dižono garstyčių, Vusterio padažo arba ančiuvių pastos, druskos ir pipirų. Arba galite nusipirkti padažą žiupsneliu!
- Burrito dydžio tortilijos: Įsitikinkite, kad tortilijos yra bent 10 colių; mažesnės tortilijos netinka.
Patarimai, kaip pasidaryti vyniotinį
Štai dar keli patarimai, kaip pasigaminti vištienos Cezario įvyniojimą namuose:
- Nuspręskite, kuriems komponentams turite laiko. Keptuvėje keptą vištieną paruošti užtrunka apie 5 minutes, o virti – 10 minučių. Padažas sumaišomas maždaug 10 minučių. Jei reikia, naudokite įsigytus komponentus!
- Vykdydami įvyniojimą, vadovaukitės šiomis instrukcijomis. Įdėkite įdarą į tortilijos centrą su 1 colio krašteliu. Padarykite burito stiliaus įvyniojimą, sulankstydami kiekvieną tortilijos pusę, tada susukite ją iš apačios. Įvyniojimą perpjaukite per pusę įstrižai.
- Stenkitės nepersikrauti. Žemiau esančiame recepte nurodytame kiekyje įdaro užtenka 10 colių burito, bet jei pastebėsite, kad jis perpildytas, nedvejodami pašalinkite šiek tiek įdaro.
1 veiksmas: Keptuvėje apkepkite vištieną.
2 veiksmas: Kol vištiena ilsisi, sumaišykite padažą.
3 veiksmas: Sumaišykite įdaro ingredientus, tada susukite vyniotinį.
Variacijos: pakeiskite baltymus
Šis vištienos Cezario įvyniojimas gali būti gaminamas įvairiais būdais, naudojant skirtingus baltymus! Tai palengvina valgį įvairių dietų valgytojams. Štai keletas idėjų:
Likučių saugojimas
Apvyniojimai yra sudėtingi, nes laikui bėgant jie gali išmirkti. Taigi, šį vištienos Cezario įvyniojimą geriausia valgyti iš karto.
Jei ruošiate jį šaltiems pietums ar vakarienei, galite suvynioti į pergamentą arba vaškinį popierių, kad galėtumėte laikyti, ir laikykite šaldytuve, kol patiesite kelias valandas. Tačiau atminkite, kad laikui bėgant jis tampa šlapias. (Nevyniokite į plastiką, nes jis labai permirks.)
Daugiau Cezario salotų idėjų
Yra tiek daug gerų Cezario salotų variantų! Kai kurios iš mūsų mėgstamiausių idėjų yra klasikinės vištienos Cezario salotos, lapinių kopūstų Cezario salotos, lašišos Cezario salotos ir veganiškos Cezario salotos. Ar žinojote, kad yra ir Cezario gėrimas?
Dažnai užduodami klausimai
Romaine yra tradicinis ir mes rekomenduojame jį, jei tik įmanoma. Tačiau galite išbandyti kopūstus, špinatus ar pavasarinį mišinį.
Kai kurios idėjos yra lengvai paskrudinti tortiliją ir įsitikinti, kad salotos yra sausos. Taip pat galite pridėti humuso ar avokado sluoksnį, kad sukurtumėte barjerą.
Juos geriausia valgyti šviežius arba pagaminimo dieną.
Jie puikiai dera su salotomis, vaisiais ar traškučiais.
Spausdinti
Aprašymas
Štai įdomus klasikinio posūkio posūkis: paverskite jį nešiojamu apvalkalu! Šis vištienos Cezario įvyniojimas puikiai tinka pietų idėjoms ar lengvoms vakarienėms su pikantiška vištiena, traškia romanine ir kreminiu užpilu. Be to, galite pakeisti baltymų kiekį, kad atitiktų daugelį dietų!
Dėl vištienos (arba pakeiskite virtą vištieną / gamina 3 puodelius susmulkintų; žr. pastabas)
- 2 be kaulų vištienos krūtinėlės be odos (apie 1 į 1 1/2 svarų, jei įmanoma, ekologiškas), drugeliai arba kotletai
- 1¼ arbatinio šaukštelio košerinė druska
- ½ arbatinio šaukštelio česnako milteliai
- ½ arbatinio šaukštelio svogūnų milteliai
- ½ arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos
- 2 šaukštai tarkuoto parmezano sūrio
- Šviežiai malti juodieji pipirai
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
Kiekvienai vištienai Cezario įvyniojimas
- 1 burrito dydžio tortilija (mažiausiai 10 colių; mažesnės tortilijos netinka)
- ½ puodelio pjaustyta vištiena
- 1 puodelis susmulkintų romėnų salotų (gerai nuplautų ir išdžiovintų)
- 2 į 3 šaukštai Cezario padažo, pagal skonį (naminis arba pirktas)
- 2 vyšniniai pomidorai (⅛ puodelis), susmulkinti ir nusausinti
- ¼ puodelio skrebučiai
- 1 valgomasis šaukštas tarkuoto arba tarkuoto parmezano sūrio
- Šviežiai malti pipirai
- Iškepkite vištieną (žr. pastabas): Vištieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, tada perpjaukite per pusę horizontaliai (jei dar nėra drugelių; žr. Kaip papuošti vištienos krūtinėlę). Vištieną iš abiejų pusių pabarstykite košerine druska. Įpilkite iki ¼ arbatinio šaukštelio papildomos druskos, kad vištiena būtų visiškai pagardinta. Nedideliame dubenyje suberkite česnako miltelius, svogūnų miltelius, rūkytą papriką, tarkuotą parmezano sūrį ir keletą maltų juodųjų pipirų. Mišiniu apšlakstykite abi vištienos puses. Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje nepridegančioje arba ketaus keptuvėje ant vidutinės ugnies. Įdėkite vištieną ir kepkite po 3–5 minutes iš kiekvienos pusės, kol apskrus iš abiejų pusių (kepkite porcijomis, jei reikia). Kai vidinė temperatūra yra 165 °F arba centras nebėra rausvas, išimkite į lėkštę ir pailsėkite 5 minutes prieš supjaustydami juostelėmis arba gabalėliais.
- Padarykite padažą: Padarykite Cezario padažą (arba naudokite pirktą).
- Padarykite įvyniojimą: Kiekvienam įvyniojimui į dubenį įdėkite 1 porciją virtos vištienos su romėnų padažu, Cezario padažu, vyšniniais pomidorais, skrebučiais ir parmezano sūriu.
- Įdėkite įdarą į tortilijos centrą su 1 colio krašteliu. Padarykite burito stiliaus įvyniojimą, sulankstydami kiekvieną tortilijos pusę, tada susukite ją iš apačios. Įvyniojimą perpjaukite per pusę įstrižai.
- Valgykite iš karto. Jei pageidaujate, galite suvynioti į pergamentą arba vaškinį popierių, kad galėtumėte laikyti, ir keletą valandų atvėsinkite iki patiekimo, tačiau laikui bėgant jis išmirksta. (Nevyniokite į plastiką, nes įvyniojimas permirks.)
Pastabos
Vištieną galite pakeisti įsigyta vištiena arba naudoti ant grotelių keptą vištieną, keptuvėje keptą vištieną arba keptą vištienos krūtinėlę.
Taip pat galite pakeisti kitų rūšių baltymus: šiais pagardintais konservuotais avinžirniais, keptu tofu, konservuota arba kepta lašiša arba troškintomis krevetėmis.
* Paruošimo laikas ir kepimo laikas skiriasi priklausomai nuo to, ar naudojate pirktą virtą vištieną ir Cezario padažą.
Veganams ir vegetarams naudokite konservuotus avinžirnius, keptą tofu arba panardintą tofu ir veganišką Cezario padažą. Jei norite, kad nebūtų glitimo, naudokite įvyniojimą be glitimo.
- Kategorija: Pagrindinis patiekalas
- Metodas: Viryklė
- Virtuvė: Amerikos
Source link