Tobula nešvari chai latte – pora gamina maistą

Home » Blog » Tobula nešvari chai latte – pora gamina maistą

Štai kaip pasigaminti Dirty Chai Latte namuose! Šis espreso gėrimas pasižymi geriausiu šiltų prieskonių skoniu ir putojančiomis putomis.

Nešvari chai latte

Mėgstamiausias išgalvotas kavos gėrimas pasilepinti? A Nešvari Chai Latte! Į masala chai įpylus šlakelį espreso, gausite kofeino. Dar geriau, kavos kartumas kaip tik tinka subtiliam kreminiam saldumui suapvalinti. Paprastai mes su Aleksu užsakome juodą kavą kavinėse, bet retkarčiais išprotėjame ir užsisakome nešvarią chai latte. Štai mūsų pasiūlymas dėl šio ypatingo kavos namų: ji pakankamai saldi ir švelniai pagardinta specialiu chai prieskonių mišiniu. Štai ką reikia žinoti!

Kas yra nešvari chai latte?

„Chai latte“ paima tradicinę masala chai – pieniškus prieskonius iš Indijos kilusią arbatą ir sujungia ją su putojančiu garuose paruoštu pienu iš „cafe latte“. „Nešvari“ versija prideda espreso kavos. Pasakojama, kad nešvari chai latte buvo atsitiktinai išrastas Anglijoje 1990-aisiais, kai barista, gaminanti chai latte amerikiečiui, per klaidą įpylė šlakelį espreso. Jam tai patiko ir vis užsisakinėdavo visur, kur keliaudavo.

Kiti nešvarių chai latte pavadinimai, kuriuos galite pamatyti kitose kavinėse? Šio gėrimo terminai, kuriuos galite išgirsti visame pasaulyje, yra „Java chai“, „red eye chai“ arba „chai“ įkroviklis.

Kaip pasigaminti nešvarią chai latte

Kaip pasigaminti nešvarią chai latte: pagrindiniai žingsniai

Nešvarios chai latte gaminimas apima tris pagrindinius veiksmus (arba pereikite prie toliau pateikto recepto). Štai pagrindiniai principai, ką jums reikės padaryti, kad pagamintumėte šią arbatą:

  • Padarykite espreso kavą. Naudokite savo mėgstamą metodą! Naudokite espreso aparatą arba tiesiog išsivirkite stiprios kavos (naudojome savo Aeropress).
  • Padarykite masala chai. Tada gaminsite masala chai arba pieno arbatą su prieskoniais. Mūsų metodas, naudojant naminį prieskonių mišinį, trunka tik kelias minutes.
  • Išplakite pieną. Paskutinis žingsnis yra pieno putos! Žemiau rasite patarimų.

Masala chai gaminimas

Žodis chai hindi kalba verčiama kaip „arbata“, todėl sakyti „chai“ arbata techniškai prilygsta „arbatos arbata“. Tikslesnis Indijos arbatos mišinio terminas masala chai. Žodis masala reiškia prieskonių mišinį, naudojamą gaminant maistą. Kaip ir žodis karis, vakarietiškas sudėtingo indiškų prieskonių mišinio sumažinimas, amerikietiška chai samprata gali pernelyg supaprastinti ir pritaikyti turtingą Indijos kultūros tradiciją.

Masala chai prieskoniuose, kaip ir kario milteliuose, gali būti daug skirtingų ingredientų pagal virėją. Šiame naminiame Chai prieskonių mišinyje naudojami įprasti masala chai prieskoniai, tačiau atkreipkite dėmesį, kad indiškuose mišiniuose jų yra daug daugiau. Daugelyje tradicinių indiškų receptų naudojami sveiki prieskoniai, kituose naudojami prieskoniai, sumalti grūstuvėje. Šiame recepte naudojami malti prieskoniai, kad tai būtų greita ir paprasta (be to, galite juos naudoti kitiems tikslams, pavyzdžiui, kepiniams). Čia yra maltų prieskonių, kurių jums reikės:

  • Cinamonas
  • Imbieras
  • Kardamonas
  • Juodasis pipiras
  • Muskato riešutas
  • Gvazdikėliai
  • Pankolių sėklos (neprivaloma)

Norėdami pagaminti masala chai, tiesiog užplikykite prieskonius su vandeniu ir juodąja arbata. Šiame recepte pieno dar nepilsite, nes turėsite jį išputoti, kad pagamintumėte „latte“ šio gėrimo porciją. Kalbant apie tai…

Chai prieskoniai

Kaip išplakti pieną nešvariam chai latte

Svarbiausia nešvarios chai latte dalis: pieno putojimas! Tai vieta, kur jums reikės šiek tiek technikos. Jei putojate pirmą kartą, prieš pradedant labai rekomenduojame perskaityti Kaip plakti pieną. Štai keli patarimai, kaip ant nešvarios chai latte išgauti tobulą putą:

  • Geriausias pienas chai latte? Naudokite 2% pieną (mūsų mėgstamiausias) arba nenugriebtą pieną, jei mėgstate sodresnę latte. Nenaudokite lieso pieno, nes jis nepakankamai putoja.
  • Pieną pašildykite iki 150 laipsnių (nuplikykite). Tiksli temperatūra yra svarbi norint gauti tinkamas putojančias putas. Jei turite, naudokite maisto termometrą. Arba tiesiog pašildykite pieną, kol jis įkaista, o išorėje pradeda formuotis nedideli burbuliukai, bet jis dar neužvirsta.
  • Naudokite prancūzišką presą, rankinį plaktuvą arba plaktuvą. Naudojome prancūzišką spaudą ir ji puikiai veikė. Taip pat galite naudoti rankinį putų plakiklį arba tiesiog stipriai išplakti pieną. Jei naudojate prancūzišką presą, siurbkite 100 kartų arba 1 minutę: taip turėtų susidaryti gražios, kreminės ir putojančios putos!
Nešvari chai latte

Veganiška variacija

Norite pasigaminti veganišką purviną chai latte? Jokiu problemu! Mūsų mėgstamiausias veganiškos latės gaminimo būdas yra su avižų pienu. Jis putoja gražiomis putomis, beveik kaip pieno pienas! Jis taip pat turi malonų kreminį neutralų skonį. Nors puta nėra tokia tiršta kaip pieno pieno, ji vis tiek yra gana gera. Eikite į mūsų Vegan Chai Latte receptą, tada įpilkite 4 uncijos espreso.

Kitas variantas? Pridėkite šlakelį espreso, kad pagamintumėte nešvarų ledinį chai latte!

Patiekite savo nešvarią chai latte

Štai ir viskas! Pasigaminkite masala chai, įpilkite espreso ir užpilkite pieno putomis! Smagu jį patiekti skaidrioje stiklinėje, kad matytumėte puikų putų atsiskyrimą, bet tinka ir puodelis. Mes mėgstame ant viršaus užbarstyti chai prieskonių kaip pabaigą.

*Norite visą savaitę gaminti nešvarią chai latte? Paruoškite didelę porciją arbatos su prieskoniais ir atšaldykite. Kai trokštate latte, pašildykite ¾ puodelio arbatos, įpilkite espreso ir išplakite ½ puodelio pieno.

Nešvari chai latte

Šis receptas yra…

Vegetariškas ir be glitimo. Jei norite veganiškų, augalinių ir be pieno produktų, eikite į Vegan Chai Latte.

Spausdinti

laikrodis laikrodžio piktogramastalo įrankiai stalo įrankių piktogramavėliava vėliavos piktogramaaplanką aplanko piktogramąinstagramas instagram piktogramapinterest pinterest piktogramaFacebook facebook piktogramaspausdinti spausdinimo piktogramakvadratai kvadratų piktogramaširdies širdies piktogramaširdis tvirta širdies tvirta piktograma

apibūdinimas

Štai kaip pasigaminti Dirty Chai Latte namuose! Šis espreso gėrimas pasižymi geriausiu šiltų prieskonių skoniu ir putojančiomis putomis.


  • 1 arbatinis šaukštelis Naminiai Chai prieskoniai
  • 1 puodelis vandens
  • 1 maišelis juodosios arbatos (arba 1 arbatinis šaukštelis birių lapų juodoji arbata arbatos sietelyje)
  • 4 uncijos espreso arba stiprios kavos, pagamintos jūsų mėgstamu būdu
  • ½ puodelio šviežio 2% pieno (arba nenugriebto pieno)*
  • 1 valgomasis šaukštas grynas klevų sirupas (arba paprastas sirupas)


  1. Mažame puode ant vidutinės ugnies sumaišykite chai prieskonius, vandenį ir arbatos maišelį ir užvirinkite. Kai užvirs, nukelkite nuo ugnies ir palikite 1 minutę pailsėti.
  2. Tuo tarpu espresą gaminkite espreso aparate (arba Aeropress). Įpilkite espreso į vieną didelį arba du mažus puodelius.
  3. Po 1 minutės poilsio perkoškite arbatą per smulkų tinklinį sietelį** į puodelį (-ius).
  4. Išskalaukite puodą. Įpilkite pieno ir klevų sirupo. Įkaitinkite pieną iki 150 laipsnių pagal Farenheitą (matuokite naudodami termometrą): jis karštas, jo išorėje susidaro nedideli burbuliukai, bet nevirsta. Tiksli temperatūra yra naudinga norint gauti tobulas putas (jei neturite termometro, galite apskaičiuoti).
  5. Norėdami suputoti pieną, naudokite rankinį plaktuvą, plaktuvą arba prancūzišką presą. (Prancūziškas presas yra mėgstamiausias būdas: į prancūzišką presą įpilkite plikyto pieno ir energingai pumpuokite iki putų, maždaug 100 kartų 2% pieno arba maždaug 1 minutę; nenugriebtam pienui naudokite 50 kartų.) Palaikykite putą apie 30 sekundžių. , kuri leidžia nustatyti. Jei pirmą kartą plakate pieną, eikite į „Kaip plakti pieną“.
  6. Tolygiai supilkite pieną ir putas tarp puodelio (-ių). Pabarstykite papildomais chai prieskoniais ir patiekite.

Pastabos

* Šviežias pienas geriausiai tinka gražiai putojančiai putai gauti. Galite pastebėti, kad kelias dienas atidarytas pieno indas nebeputos. Veganams pasigaminkite mūsų Vegan Chai Latte naudodami avižų pieną ir įpilkite 4 uncijos espreso.

**Jei norite, perkošimo galite praleisti: prieskoniai nusės ant gėrimo dugno.

  • Kategorija: Gerti
  • Metodas: Viryklė
  • Virtuvė: Amerikos
  • Dieta: Vegetaras

Daugiau kavos gėrimų

Mes čia kavos bičiuliai! Jei taip pat, čia yra keletas mūsų mėgstamiausių espreso gėrimų ir kavos receptų:

  • Americano Šis populiarus kavos gėrimas karštu vandeniu išlygina espreso kartumą.
  • Mocha Sodri ir šokoladinė, su tinkamu purios pieno putos užpilu.
  • Cappuccino, Flat White ir Latte Creamy su tik tinkamu pieno putos ir kartaus espreso prisilietimu.
  • Iced Latte Šis ledinis gėrimas yra kreminis, ledinis ir gaivus!
  • Amaretto Coffee Į savo kavą įpilkite gurkšnį svaigiojo gėrimo! Šis aštrus karštas gėrimas yra iš dalies kokteilis, iš dalies desertas: ir jūs negalėsite nustoti jo gurkšnoti.
  • Espresso Martini Modernus klasikinis kokteilis, pagamintas iš kavos, Kahlua ir degtinės!
  • Pumpkin Spice Iced Coffee Gaivus būdas pamaitinti savo priklausomybę nuo moliūgų prieskonių.
  • Cold Brew Coffee Lengva paruošti vos kelias minutes rankomis: tada tiesiog palaukite per naktį!

Source link

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Lažybos, technologijos, naujienos
© Copyright 2024 Visos lažybos.lt
Powered by WordPress | Mercury Theme

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - VeidoskaitaTeniso treniruotės -