Tarragonas Aioli – virėjų pora

Home » Blog » Tarragonas Aioli – virėjų pora

Tai peletrūno aioli yra pilnas ryškaus, žolinio skonio! Štai kaip sumaišyti šviežią peletrūną į kreminį, universalų padažą, kuris puikiai tinka panardinti, tepti ar laistyti. Mums patinka ant sumuštinių, kaip daržovių padėklo dalis ir dar daugiau!

Estragonas Aioli

Kodėl mums patinka šis receptas

Vasara – visa mūsų žolelių sodas, o per pastaruosius kelerius metus radome naują mėgstamą žolę – peletrūną! Jo pipirinis žolinis skonis mus užkariavo, ypač todėl, kad jis toks netikėtas daugeliui žmonių čia, JAV.

Štai mėgstamiausias paprastas būdas naudoti šią žolelę: sumaišykite ją į peletrūno aioli! Skonis yra kreminis ir pikantiškas, su gaiviomis peletrūno natomis. Jis prideda didelį skonio sluoksnį bet kokiam mėsainiui ar sumuštiniui (ypač sumuštiniui su pomidorais arba BLT!) arba puikiai tiks ant daržovių padėklo. Mes esame apsėstas.

Ingredientai peletrūno aioli

Aioli yra Viduržemio jūros padažas, kilęs iš Pietų Prancūzijos. Tradicinis aioli gaminamas iš česnako, kuris sumaišomas grūstuvėje su kiaušinio tryniu, citrinos sultimis arba actu ir alyvuogių aliejumi. Jis labai panašus į majonezą, kuris gaminamas iš rapsų aliejaus ir be česnako. Daugelis amerikiečių dažnai gamina aioli su majonezu, nes tai yra paprastas recepto paruošimo būdas.

Šio peletrūno aioli pagrindas yra majonezas, todėl jį greitai ir lengva išplakti. Štai ingredientai, kurių jums prireiks:

  • Šviežias peletrūnas: Čia naudokite tik šviežias žoleles, o ne džiovintas. Su anyžių, saldymedžio užuominomis ir subtiliu saldumu, peletrūnas suteikia patiekalams unikalų matmenį, neužgožiant kitų ingredientų.
  • Aukštos kokybės majonezas: Naudokite aukščiausios kokybės majonezą: tikrai pajusite skonį!
  • Švieži česnakai: Česnako skiltelė suteikia pikantiško skonio.
  • Baltojo vyno actas arba citrinos sultys: Tai suteikia skoniui aštrumo.
  • Geltonosios garstyčios: Šis ingredientas yra neprivalomas: jis suteikia kreminės spalvos ir sudėtingumo skonio.
Estragonas

Daugiau apie peletrūną

Estragonas yra daugiametis augalas, žinomas dėl savo išskirtinio skonio profilio. Tai pagrindinis prancūzų virtuvės patiekalas, dažnai naudojamas padažuose, tokiuose kaip „Béarnaise“, ir puikiai dera su vištiena, žuvimi ir kiaušiniais. Estragono lapus galima naudoti šviežius arba džiovintus, nors jų skonis yra ryškiausias, kai jis yra šviežias.

Tarragono aioli naudojimo būdai

Dėl šio peletrūno aioli viskas, prie ko prisiliečia, virsta auksu! Pikantiškas, žolelių skonis suteikia tiek gilumo, kaip panardinimas ar užtepimas. Štai keletas mūsų mėgstamiausių būdų jį naudoti:

Kaip planuojate naudoti šį peletrūno aioli? Praneškite mums toliau pateiktuose komentaruose.

Likučių saugojimas

Likę peletrūno aioli šaldytuve laikomi iki 2 savaičių.

Dietos užrašai

Šis estragono aioli receptas yra vegetariškas, be glitimo ir be pieno. Veganams naudokite veganišką majonezą.

Daugiau aioli receptų

Išbandykite kitus mūsų mėgstamus aioli skonius! Pasirinkite česnako aioli, chipotle aioli, triufelių aioli, bazilikų aioli arba pesto aioli.

Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu naudoti džiovintą peletrūną, o ne šviežią?

Norint pasiekti geriausią skonį, rekomenduojamas šviežias peletrūnas.

Ar galiu pagaminti peletrūno aioli be virtuvinio kombaino?

Taip, galite tai padaryti smulkiai supjaustę peletrūną ir česnaką, o po to įmaišę juos į majonezą kartu su citrinos sultimis.

Ar galiu iš anksto pagaminti peletrūno aioli?

Taip, estragono aioli galite pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve. Laikui bėgant skoniai susilies ir vystysis toliau.

Spausdinti

laikrodis laikrodžio piktogramastalo įrankiai stalo įrankių piktogramavėliava vėliavos piktogramaaplanką aplanko piktogramąinstagramas instagram piktogramapinterest pinterest piktogramafacebook facebook piktogramaspausdinti spausdinimo piktogramakvadratai kvadratų piktogramaširdies širdies piktogramaširdis tvirta širdies tvirta piktograma

Aprašymas

Šis peletrūno aiolis kupinas ryškaus, žolinio skonio! Štai kaip sumaišyti šviežią peletrūną į kreminį, universalų padažą, kuris puikiai tinka panardinti, tepti ar laistyti. Mums patinka ant sumuštinių, kaip daržovių padėklo dalis ir dar daugiau!


  • 1 ½ šaukšto labai smulkiai supjaustyto peletrūno
  • 1 maža česnako skiltelė
  • ½ arbatinio šaukštelio baltojo vyno acto arba citrinos sulčių
  • ½ arbatinio šaukštelio geltonos garstyčios (nebūtina)
  • ⅓ puodelio aukštos kokybės majonezas (veganiškas pagal pageidavimą)


  1. Susmulkinkite česnaką kuo smulkiau. Tada naudokite peilio ašmenų šoną, kad sutrinkite ir sutrinkite į pastą. (Kitas būdas: visus ingredientus galite sumaišyti virtuviniu kombainu ir plakti iki vientisos masės.*)
  2. Estragoną sumalkite kuo smulkiau.
  3. Išplakite česnaką ir baziliką su baltojo vyno actu, geltonosiomis garstyčiomis ir majonezu. Laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.

  • Kategorija: Pagardinti
  • Metodas: Jokio virėjo
  • Virtuvė: Amerikos
  • Dieta: Vegetaras

Source link

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Lažybos, technologijos, naujienos
© Copyright 2024 Visos lažybos.lt
Powered by WordPress | Mercury Theme

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - VeidoskaitaTeniso treniruotės -