Klasika pomidorų sumuštinis yra apie sultingų, prinokusių pomidorų šlovę! Štai mūsų vadovas, kaip išplakti puikų sultingų pomidorų, traškios duonos ir majonezo derinį, kad sumuštinis būtų nostalgiškas ir patenkintas.
Kodėl mums patinka šis receptas
Kokia vasara be puikaus pomidorų sumuštinio? Jei turite kokių nors sultingų prinokusių pomidorų, tai yra ką pagaminti. Auksinės skrudintos duonos, pikantiškų pomidorų ir kvapnaus majonezo derinys tikrai yra vienas paprasčiausių ir geriausių būdų mėgautis šiuo sezoniniu ingredientu.
Abu su Aleksu užaugome vasarą valgydami sumuštinius su pomidorais. Mano senelis visada valgydavo variantą: pomidorų sumuštinius su žemės riešutų sviestu (kurių aš vis dar nebandžiau!). Štai mūsų pagrindinis metodas, kaip pasigaminti geriausią pomidorų sumuštinio receptą, patobulinant jį pasirenkamu žolelių aioli, kuris perima jį ant viršaus! Tai mūsų mėgstamiausia greitos vasaros vakarienės idėja.
Ingredientai klasikiniam sumuštiniui su pomidorais
Klasikinis pomidorų sumuštinis nėra nieko išgalvotas. Tačiau, kaip ir bet kuris receptas, viskas priklauso nuo ingredientų kokybės! Štai ko jums reikės:
- Rauginta duona: Geriausios kokybės duona yra geriausias pomidorų sumuštinis. Klasikinis pasirinkimas yra balta duona, bet mes mėgstame ką nors su šiek tiek daugiau tekstūros: duoną su raugu arba traškią amatininkų duoną, panašią į be minkymo ar focaccia duonos. Taip pat galite naudoti kokybišką sumuštinių kepalą.
- Pomidorai: Naudokite tik geriausiai prinokusius pomidorus. Įvairiaspalviai paveldimi pomidorai suteikia malonų prisilietimą!
- Majonezas: Klasikiniam pomidorų sumuštiniui tinka paprastas majonezas. Arba naudokite mūsų žolelių aioli, kad ją sustiprintumėte.
- Druska ir pipirai: Prieš gaminant sumuštinį svarbu pomidorus pagardinti.
Pagreitinkite baziliku arba peletrūno aioli
Šis pomidorų sumuštinis yra skanus ir vienas, bet dar geriau su žolelėmis aioli! Aioli yra padažas, kilęs iš Pietų Prancūzijos ir Ispanijos, dar žinomas kaip allioli arba aïoli. JAV nuo 1990-ųjų bet kokį aromatintą majonezą tapo įprasta vadinti aioli.
Paprastą žolelių aioli galite pasigaminti susmulkindami česnaką ir baziliką arba peletrūną, tada sumaišę su majonezu ir acto bei garstyčių užuomina. Mums patinka estragono aioli versija, bet ji puikiai tinka ir su bazilikų aioli!
Patarimai dėl puikaus pomidorų sumuštinio
Yra keletas patarimų, kaip paversti pomidorų sumuštinį nuo gero iki puikaus! Štai keli patarimai:
- Pirmiausia paskrudinkite duoną. Duonos skrudinimas keptuvėje su alyvuogių aliejumi padeda pagardinti duoną ir gauti traškios, kontrastingos tekstūros. Tai būtina, mūsų nuomone! (Priešingu atveju duona yra šiek tiek per skysta.)
- Naudokite žolelių majonezą (aioli). Estragonų ar bazilikų aioli gaminimas tikrai sustiprina šį sumuštinį! Tai nėra būtina, bet suteikia daug žolelių skonio.
- Laisvai pagardinkite pomidorus. Prieš dėdami į pomidorų sumuštinį, pomidorus visada pagardinkite druska ir pipirais.
Be to, nepamirškite visada valgyti sumuštinį su pomidorais su servetėle! Jie gana netvarkingi – tyčia!
Variacijos ir papildymai
Asmeniškai mums patinka dėti į savo pomidorų sumuštinius, kad suteiktume jiems šiek tiek daugiau tekstūros! Štai keli būdai, kaip sumaišyti šį sumuštinį:
Likučių saugojimas
Pomidorų sumuštinį geriausia valgyti iškart po pagaminimo, nes dėl pomidoruose esančio skysčio duona apmirksta. Estragono aioli šaldytuve išsilaiko iki 2 savaičių.
Daugiau pomidorų receptų
Atėjus pomidorų sezonui, gaminkite visus skanius pomidorų receptus! Mūsų mėgstamiausi pomidorų naudojimo būdai yra klasikinės Caprese arba graikiškos salotos. Pomidorų pyragas arba pomidorų galetė taip pat yra įdomus būdas naudoti šiuos sezoninius ingredientus.
Dietos užrašai
Šis pomidorų sumuštinio receptas yra vegetariškas ir be pieno. Veganams naudokite pirktinį veganišką majonezą (anakardžių kremas veikia ir kaip užtepėlė). Jei norite, kad nebūtų glitimo, naudokite duoną be glitimo.
Dažnai užduodami klausimai
Tiks paveldimi pomidorai, jautienos kepsniai arba bet kokia prinokusių, sultingų pomidorų veislė. Ieškokite pomidorų, kurie yra kvapnūs, putlūs ir šiek tiek derlingi, švelniai spaudžiant.
Skrudinti duoną neprivaloma, bet rekomenduojama. Jis suteikia subtilų traškumą ir padeda išvengti, kad duona išmirktų dėl pomidorų sulčių.
Likusius pomidorų griežinėlius laikykite sandariame inde šaldytuve iki dienos ar dviejų.
Spausdinti
Aprašymas
Klasikinis sumuštinis su pomidorais – tai sultingų, prinokusių pomidorų šlovė! Štai mūsų vadovas, kaip išplakti puikų sultingų pomidorų, traškios duonos ir kvapnaus majonezo derinį, kad sumuštinis būtų nostalgiškas ir patenkintas.
Sumuštiniui su pomidorais
- 4 riekelės raugintos duonos
- 2 didelių pjaustytų pomidorų
- ½ puodelio majonezo (arba žolelių aioli; žr. žemiau)
- Košerinė druska
- Šviežiai malti juodieji pipirai
- Alyvuogių aliejus, skrudinimui
Baziliko ar peletrūno aioli (nebūtina)
- 2 šaukštai smulkiai pjaustytų bazilikų arba 1 ½ šaukšto smulkiai supjaustyto peletrūno
- 1 maža česnako skiltelė
- ½ arbatinio šaukštelio baltojo vyno acto arba citrinos sulčių
- ½ arbatinio šaukštelio geltonos garstyčios (nebūtina)
- ½ puodelio aukštos kokybės majonezas (jei pageidaujama, veganiškas)
- Padarykite aioli (nebūtina): Susmulkinkite česnaką kuo smulkiau, tada peilio ašmenų puse sutrinkite ir sutrinkite į tyrę. Suplakite česnaką ir žoleles su baltojo vyno actu, geltonos garstyčiosir majonezo. (Šaldytuve laikoma 2 savaites.)
- Paskrudinkite raugintą duoną: Į ketaus keptuvę arba keptuvę ant vidutinės ugnies įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Įdėkite raugintos duonos riekeles, vidine puse žemyn. Skrudinkite 1–2 minutes iki auksinės rudos spalvos.
- Paruoškite pomidorus: Pomidorus supjaustykite ¼ colio storio apskritimais. Abi pomidorų griežinėlių puses pabarstykite žiupsneliu košerinės druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
- Surinkite sumuštinį: Vieną skrudintos duonos riekelės pusę gausiai aptepkite majonezu. Pomidorų riekeles tolygiai išdėliokite ant dviejų duonos riekelių, užtikrindami, kad jos visiškai uždengtų duoną. Ant viršaus uždėkite likusias duonos riekeles, majonezo puse žemyn.
- Patiekti: Sumuštinius perpjaukite per pusę ir iškart patiekite. Šiuo sumuštiniu geriausia mėgautis šviežiu, kad pasimėgautumėte sultingais pomidorais ir traškia duona (nesirūpinkite netvarka!).
- Kategorija: Pagrindinis patiekalas
- Metodas: Jokio virėjo
- Virtuvė: Amerikos
- Dieta: Vegetaras
Source link